Tavaszi zsongás a Jegenye-völgyi majálison

1698

Kegyes volt az időjárás a szabadtéri rendezvényekhez május elsején. A napsütés és a kissé szeles, de kellemes meleg kicsalogatta a solymáriakat a Jegenye-völgybe, ahol idén is színes programokkal várták a családokat.

A színpadon már reggeltől egymást váltották a fellépők, láthattunk zenei és táncprodukciókat, mesejátékot és Baranta bemutatót. Rengeteg interaktív program várta a gyerekeket, lehetett idén is rekeszt mászni, kipróbálni az ősi harcművészeti eszközöket, volt arcfestés és csillámtetoválás, lasertag, a vállalkozó kedvűek pedig megmérethették magukat futásban, hiszen idén is megszervezte az önkormányzat a hagyományos várfutást. Szintén már hagyomány, és minden évben nagy sikernek örvend a főzőverseny, melyen idén nyolc csapat vett részt finomabbnál finomabb ételekkel.

A programok mellett maga a helyszín is “gondoskodott” arról, hogy mindenki jól érezze magát. Az erdő és a patak számos izgalmat és felfedeznivalót rejt a gyermekeknek, aki pedig inkább a nyugalmat és a pihenést részesítette előnyben, az akár egy pokrócra is leheveredhetett a zöld fűbe, hogy élvezze a tavaszi zsongást és a napsütést.

Palkovics Rika – solymáronline