Német zarándoklat érkezik a solymári templomhoz május 4-én

1395

A Magyarországi Katolikus Németek Egyesülete (St. Gerhards Werk Ungarn) és a Pest Megyei Német Önkormányzat zarándoklatra hívta az érdeklődőket Solymárra 2019. május 4-ére.

Solymár régi zarándokhely, a Buda-hegyvidéki németség Mária-tiszteletének egyik központja. A feljegyzések tanúsága szerint 1852. május 28-án a főoltáron lévő Segítő Szűzanya képe könnyeket hullatott. A segítő Szűzhöz fohászkodók sokáig csodás gyógyulásokat éltek meg itt, ezért még a huszadik század elején is évente tucatnyi processzió látogatta a zarándokhelyet.

A 2019-es májusi zarándoklat részletes programja:

9.45 gyülekező a templom előtti téren (a buszok részére a Művelődési Ház előtt lesz parkolóhely)

10.00 ünnepélyes bevonulás zászlókkal a templomba a Marienrufe-t énekelve. A német nyelvű szentmisét Bernhard Kollmann atya (St. Elisabeth Katholische Gemeinde), dr. Harai Levente jezsuita atya és Kiss Csaba solymári plébános celebrálja.
A mise után német nyelvű litánia lesz.
Közreműködik a Pesthidegkúti, a Budakeszi és a Solymári Asszonykórus.

11.30 agapé, szeretet-vendégség a zarándoklat résztvevői részére a hittanteremben és a színben

A St. Gerhards Werk tagjai részére rövid közgyűlés

A zarándokok megtekinthetik a közelben lévő Dr. Jablonkay István Helytörténeti Gyűjteményben (Templom tér 2.) a „Mesterségek dicsérete” c. tárlatot, amely középkori mesterségeket mutat be, illetve szintén a közelben lévő Bauernhaus-ban (Dózsa György utca 5.) lévő Mária-kiállítást.

solymáronline