Solymári rádiós üzemelteti a Blues24 online rádióadót

1824

Kovács József a zenei szerkesztője a Poptarisznya.hu online rádió legújabb csatornájának, a Blues24 online rádiónak, mely napi 24 órán keresztül örvendezteti meg blues zenékkel a műfaj kedvelőit. A név ismerős lehet a solymáriak számára: Kovács József már tíz éve településünkön él, és hiánypótló könyvét, A blues története a kezdetektől napjainkig című ismeretterjesztő kötetet tavaly egy hangulatos este kíséretében – melyről itt találják a PilisTV felvételét – a művelődési házban is bemutatta.

A retro netrádió, vagyis a Poptarisznya.hu legújabb csatornája, a Blues24 2019. március 14-én startolt el az éterben. Előfutára a Poptarisznya “Blues megálló” elnevezésű élő adása volt, melyet Kovács József már hatodik éve – a mai napig is – vezet a netrádió csütörtök esti kiemelt műsorsávjában. Ebből nőtte ki magát a Blues24 önálló csatornává.

Ez az első hazai blues rádió, amely napi 24 órán keresztül sugároz válogatott blues zenét, a blues műfajának teljes palettáját felölelve. A Blues24 rádió tematikus struktúrában, megadott műsorrend szerint sugározza a bluest, és műsorában több ezernyi dal hallgatható – olyanok is, amelyeket a blues műfaj kedvelői még sohasem, vagy csak ritkán hallottak. Emellett természetesen hallhatók blues sztenderdek, klasszikus felvételek és vadonatúj, frissen megjelent lemezekről válogatott felvételek is – mind-mind a saját műsorsávjában, vagy éppen a “Mix” műsorban vegyes zenei összeállításban.

A rádiót el lehet indítani a Poptarisznya főoldalán a fejléc harmadik hanglemezére kattintva, vagy közvetlenül erre a linkre klikkelve. A rádió híreit követhetjük a facebookon is, mivel saját oldala van Blues megálló néven.

PA – solymáronline