Győzzük le együtt az akadályokat a IV. Extreme Trailen!

961

Idén negyedik alkalommal szervez akadályversenyt az Extreme Trail Hungary Sportegyesület április 27-én, Pilisszentivánon. A megmérettetésen épített és természetes akadályokat kell legyőzni terepfutás során; a rajt és a cél a helyi sportpályán lesz.

Gyermekek és felnőttek egyaránt indulhatnak különböző futamokon: a mini távon (kb. 700 m) és a junior távon (kb. 2000 m) maximum a 14. életévüket betöltöttek állhatnak rajthoz, az idősebbek a felnőtt futam számaiban (8 km+ és 16 km+) tehetik próbára magukat.

Az április végi szombaton reggel 6-tól indul a regisztráció, és 8-kor kezdődik az első futam, mely a Magyar Terepakadályfutó Akadálysport Szövetség Országos Bajnokságának hosszú távú része. Erről a futamról is tudják kvalifikálni magukat a versenyzők a júniusi OCR Európa-bajnokságra, melyet idén a lengyelországi Gdyniában rendeznek. Így ekkor csak az érvényes OCR kártyával rendelkezők állhatnak a rajtvonalhoz. Ezután 9-től 11.45-ig a további felnőtt futamokat indítják, déltől pedig a gyerekek számai következnek. Az eredményhirdetésre 15 órakor kerül sor.

A nevezési díj a gyermek versenyzőknek 3500 forint, április 15-ig a 8 km+-on indulóknak 13 000 forint, a 16 km+-t teljesítőknek pedig 14 000 forint.
A terepfutó versenyre az extremetrail.hu oldalon keresztül lehet regisztrálni, további információkat is itt találnak a rendezvényről.
A futókon kívül önkéntes segítőket is várnak az Extreme Trailre, akik szívesen belesnének egy sportesemény kulisszatitkaiba. Akár középiskolai diákok is jelentkezhetnek, akiknek a szervezők leigazolják a részvételt, így jóváírhatják a verseny időtartamát a kötelező 50 közösségi szolgálati órájukból. Önkéntesnek az extremetrailhungary@gmail.com e-mail címen lehet jelentkezni.

Forrás: Extreme Trail Hungary Sportegyesület
SZE – solymaronline