Programajánlat a hosszú hétvégére: „Gyermekvasút nyomában” – teljesítménytúra március 15-én

992
Fotó: wikipedia.hu

A Széchenyi-hegyi Gyermekvasúton március 15-én tartják a már hagyományos, „Gyermekvasút nyomában” elnevezésű, 20 kilométer hosszú nappali teljesítménytúrát. A megnövekvő kirándulóforgalom miatt ezen a napon a vonatok hosszabb üzemidőben közlekednek, 30-45 percenként indulnak majd a végállomásokról. A hosszú hétvége mindhárom napján gőzvontatású nosztalgiavonat is várja az utasokat.

A “Gyermekvasút nyomában” teljesítménytúra útvonala érinti a Gyermekvasút minden állomását, valamint a környék főbb látványosságait, a Budai-hegység közkedvelt kirándulóhelyeit. A túra szintideje hét óra. Előnevezés nincs, nevezni a rajtnál lehet, péntek reggel 8 és 10 óra között, Széchenyihegy állomáson. Bővebb információ a Gyermekvasút honlapjának vonatkozó oldalán található.

Március 15-én lép érvénybe a tavaszi/nyári menetrend  a Gyermekvasúton. Ilyenkor a hétvégenként jellemző jelentős kirándulóforgalomra való tekintettel több járat indul. Előre meghirdetett hétvégi napokon gőzvontatású nosztalgiavonat is szállítja az utasokat; a különleges jármű közlekedési napjairól szintén a Gyermekvasút honlapján  lehet tájékozódni.

PA – solymáronline
Forrás: MÁV/Gyermekvasút