Segítség, állandóan veszekednek a gyerekeim! – ingyenes előadás szülők számára a jobb testvérkapcsolatért

824

A szülők számára nem ismeretlen jelenet, amikor a két (vagy több) gyerek állandó veszekedése, piszkálódása miatti hangzavar és sírás, nyafogás, kiabálás hangja veri fel a házat. Egy idő után már nemcsak a gyerekeké… De mit tehetünk, hogy jóban legyenek egymással a gyerekeink? Tehetünk mi bármit is? Ezekre a kérdésekre keressük a választ a Nagycsaládosok Solymári Egyesülete és a Kapcsolódó Nevelés Egyesület által szervezett ingyenes alkalmon március 20-án, szerdán 17 órától kezdődően az Apáczai Művelődési Házban.

A program keretében Jacsó Ágota kommunikációs szakember, a Kapcsolódó Nevelés oktatója előadását hallgathatjuk meg, majd oszthatjuk meg a témában egymással gondolatainkat. Ágota, aki maga is háromgyermekes édesanya, vagyis bőven van tapasztalata ebben a témában (is), ezekkel a gondolatokkal hívja a szülőket a programra:

“Mi úgy szeretjük őket, hát akkor ők miért nem jönnek ki egymással? – gondoljuk gyakran kétségbeesve, ha gyerekeink piszkálják, csúfolják vagy fizikailag bántják egymást. Kimerítő feladat állandó készenlétben lenni, próbálni igazságot tenni, ami aztán úgysem sikerül. Van, aki arra esküszik: elég akkor beavatkozni, ha vér folyik, más meg inkább külön-külön programokat szervez a gyerekeknek, csak béke legyen otthon.

Gyakran tehetetlennek érezzük magunkat, pedig a kulcs a mi kezünkben van: a gyerekeink szeretik egymást, és mi, szülőként sokat tehetünk azért, hogy ez az egymással való viselkedésükön is látszódjon.

Hogyan hatástalaníthatjuk azokat az érzéseket, amik miatt a testvérek nehezen viselik egymást, és mit tehetünk a gyakorlatban azokban az esetekben, ha már “ég a ház”? Ráadásul úgy, hogy a beavatkozásunk eredményeként a későbbiekben is jobban kijöjjenek egymással?

Az előadáson kézzelfogható segítséget szeretnénk adni a szülők kezébe, hogy szoros, bensőséges kapcsolatot tudjanak kialakítani a gyerekeikkel, és olyan módon tudják meghallgatni és támogatni őket, aminek eredményeként a gyerekek ki tudnak teljesedni.”

Az ingyenes alkalomra szeretettel várnak mindenkit a szervezők, a Nagycsaládosok Solymári Egyesülete és a Kapcsolódó Nevelés Egyesület. Egyben kérik a szülőket, hogy amennyiben nem tudják megoldani a gyerekfelügyeletet, azt előre jelezzék, mert a program alapvetően csak a szülőknek szól. Bármilyen kérdéssel fordulhatnak Jacsó Ágotához a jacsoaagota@gmail.com címen vagy a 06309886922 telefonszámon.

PA – solymáronline
Forrás: www.apaczai.com