Megjelent a Pest megyei mikro-, kis- és középvállalkozások eszközberuházásait támogató pályázat

1481

2019. február 20-án reggel 8 órától nyújthatják be a pályázók a kérelmeket a www.allamkincstar.gov.hu oldalon.

A Kormány két éve 80 milliárd forintos keretet hozott létre a Pest megyei fejlesztések támogatására. Ennek keretében a Pénzügyminisztérium 2019. január 4-én meghirdette a Mikro-, kis-, és középvállalkozások eszközberuházásainak támogatása Pest megye területén című pályázati kiírást 4,5 milliárd forintos keretösszeggel.

2021-től külön régióként pályázhat Pest megye az uniós fejlesztési forrásokra, így ez jóval több fejlesztési lehetőséget teremt a megye vállalkozói számára is – mondta dr. Vereczkey Zoltán, a Pest Megyei és Érd Megyei Jogú Városi Kereskedelmi és Iparkamara elnöke a Kossuth Rádió Krónika című műsorának.

dr. Vereczkey Zoltán

A Pest megyei kkv-k eszközbeszerzéseit támogató pályázati kiírás alapján a Pest megye területén igazoltan 365 napot meghaladó időtartam óta székhellyel rendelkező azon korlátolt felelősségű társaságok vagy részvénytársaságok jogosultak pályázni, amelyek éves átlagos statisztikai állományi létszáma a pályázat benyújtását megelőző legutolsó lezárt, teljes üzleti évben minimum egy fő volt, továbbá rendelkeznek legalább egy lezárt (beszámolóval alátámasztott), teljes 365 napot jelentő üzleti évvel, melybe az előtársaságként való működés időszaka nem számít bele.

A Pályázati Kiírás alapján budapesti székhelyű vállalkozások nem jogosultak pályázni és budapesti megvalósítási helyszínnel sem nyújtható be pályázat, továbbá konzorciumi formában sincs lehetőség pályázat benyújtására.

Kisléptékű fejlesztés esetén legalább 1, de legfeljebb 10, nagyléptékű fejlesztés esetén legalább 1, de legfeljebb 5 új eszköz beszerzése támogatható.

A pályázat feltételeit részletesen tartalmazó, PM_KKVESZKOZ_2018 kóddal jelzett Pályázati Kiírás megtalálható a Pénzügyminisztérium  és a Magyar Államkincstár  honlapján.

A pályázati kiírásra a támogatási kérelmeket 2019. február 20-án reggel 8 órától nyújthatják be a pályázók a www.allamkincstar.gov. hu oldalon.

A várható nagy pályázói aktivitásra figyelemmel javasolt a támogatási kérelmek mielőbbi benyújtása, mivel a Pénzügyminisztérium a forráskeret 200%-át elérő beérkezett pályázat esetén automatikusan felfüggeszti a pályázatot.

Forrás: Gazdasági Hírtükör
solymáronline