A tangó ezer arca – zenével és tánccal

1064

November 24-én, szombaton este 19 órától az ezerarcú tangóval ismerkedhetünk az Apáczai Művelődési Házban. Az eseményre díjmentes jegyek igényelhetők a művelődési házban.

A hagyományos tangóktól Astor Piazzoláig és a modern tangóig követhetjük végig ennek az érzéki táncnak különféle stílusait a Tango Harmony Budapest Zenekar és élvonalbeli táncosok, Budai László és Pirity Andrea, Kulik Johanna és Korom Péter előadásában. Rövid ismertetők nyújtanak fogódzót majd a nézőknek, mire érdemes figyelniük, sőt, az összeállítás végén a vállalkozó kedvűek pár alaplépést is elsajátíthatnak!

A Tango Harmony Budapest Zenekar számos kiemelt eseményen lépett már fel, magyar és külföldi fesztiválokon, évi 50–70 turnékoncertet játszva bejárta Európát. Legutóbb, 2018 novemberében Buenos Airesben lépett fel. Az idei év elején elindította saját, élőzenés milongáját, ahol minden kedd este a zenekar koncertjére táncolhatnak a tangó szerelmesei.

Budai László és Pirity Andrea 2009 óta táncolnak együtt. Szinte tökéletesen kiegészítik egymást, összegyúrva, harmóniájukkal egyedülálló energiákat hoznak létre a parketten. Kulik Johanna több mint húsz éve tangózik, 2003-ban a Buenos Airesben rendezett argentin tangó világbajnokság színpadi kategóriájában 200 párosból a negyedik helyen végzett. Korom Péterrel 2015 óta dolgoznak és táncolnak együtt, tanítanak, fellépnek.

PA – solymáronline
Forrás: apaczai.com