Solymári fiatalok kaptak díjat a 19. ÉMNÖSZ Kultúrgálán

2421
Fotó: Hegedűs András

Az elmúlt vasárnap Szigetszentmiklóson rendezte meg az Észak-Magyarországi Német Önkormányzatok Szövetsége és Egyesület hagyományos őszi gáláját, amire 2000 óta immár 19. alkalommal került sor. Az eseményen fellépett a solymári sváb gyermek tánccsoport, és két kitüntetés is solymári fiatalokhoz került.

Fotó: Hegedűs András

November 4-én, vasárnap délután Pest, Heves és Nógrád megye német közösségei, e közösségek vezetői és tagjai találkozhattak egymással a szigetszentmiklósi sportcsarnokban. Idén – többek között – solymári, pilisvörösvári és pilisborosjenői fellépők is szórakoztatták az egybegyűlt közönséget.

Fotó: Hegedűs András

Solymári részről a Hunyadi Mátyás Német Nemzetiségi Általános Iskola alsó tagozatos gyermek tánccsoportja, a Milbich Edit vezette Schaumarer Kinder lépett fel, akik a tavaszi X. Német Nemzetiségi Gyermektánc Fesztivál elődöntőjében arany minősítést szerzett koreográfiájukat, a Wée is ti Richtigi?-t adták elő nagy sikerrel. A műsor zenei kíséretét Zubor Imre trombitatanár fúvós tanítványai biztosították.

Fotó: Hegedűs András
Fotó: Hegedűs András

Ezeken a gálákon minden évben átadásra kerülnek különböző díjak is. Az életműdíjak idén Kismarosra és Pilisborosjenőre kerültek. A hat ifjúsági díjból kettőt solymári fiatalok vehettek át, a pilisvörösvári Friedrich Schiller Gimnáziumban tanuló Thoma Viktória és Zsolnai Balázs részesült kitüntetésben.

Fotó: Hegedűs András
Fotó: Hegedűs András

PA – solymáronline