Képek a szüreti felvonulásról

2799
Fotó: Barcsik Géza

A szombati napon ragyogó napsütésben folytatódott a pénteken megkezdődött solymári szüreti fesztivál a Solymári Német Nemzetiségi Önkormányzat szervezésében.

A zsúfolási megtelt Templom téren dr. Szente Kálmán köszöntötte a jelenlévőket, és átadta a nagyközség jelképes kulcsát mint a hatalom szimbólumát a kisbírónak azzal a kéréssel, hogy a törvények betartatásával irányítsa a falu életét a szüreti ünnepség ideje alatt.

Az Hunyadi Mátyás Általános Iskola alsósainak táncbemutatója után elindult a hagyományos szüreti menet a bíró és a bíróné vezetésével, feldíszített traktorokon. A menethez két traktorral csatlakoztak a díszvendégek is, a testvértelepülés, Wüstenrot delegációjának tagjai. A nagylétszámú vidám menet megérkezése után a sörsátorban a bíró és bíróné nyitótáncával és a Schaumarer Musikanten zenekar kíséretével színes, zenés- táncos műsorfolyam vette kezdetét. Felléptek az iskola nemzetiségi osztályainak tánccsoportjai, majd Milbich Edit és a Hétlépés Táncegyüttes vezetésével bajor táncházban vehettek részt az érdeklődők. Szüreti, tematikus műsorukkal hatalmas sikert arattak a biatorbágyi vendégek, a Füzes Táncegyüttes és nagy létszámú kísérőzenekaruk.

Az estet a sokak által nagyon kedvelt és a tavalyi sikerüket megismétlő pilisvörösvári Ungarndeutsche Jungs zenekar műsora zárta. Éjjel kettőig szolgáltatták a zenét a táncolóknak és mulatozóknak, amit csak a tombolahúzás szakított meg rövid időre, többeknek okozva örömet az értékes ajándékokkal. A Schwabenfest második napja a szombati munkanap ellenére igazán ünnepire sikeredett.

BG – solymáronline