Háromnapos szüreti fesztivál lesz Solymáron október 12-14. között

12339

A solymári Templom téren felállított hatalmas rendezvénysátorban szüreti mulatsággal egybekötött sváb zenei hétvégét tartanak a hétvégén, október 12-14. között.

A fesztivál minden programjára ingyenes a belépés!

A háromnapos rendezvényt az Oktoberfest inspirálta, ehhez hasonló, nagyszabású rendezvényt – a környékbeliek örömére – három évvel ezelőtt tartottak először Solymáron. A zene, tánc, sör, bor és a jóféle ételek együttesen gondoskodnak arról, hogy minden ide látogató önfeledten szórakozhasson, és gondtalan kikapcsolódással tölthesse a hétvégét.

Fotó: Kárpáti Zsuzsanna 2017

A programsorozat október 12-én, pénteken 18 órakor az első söröshordó hagyományos csapra verésével kezdődik, majd “Mein schönes Schaumar” címmel a nemzetiségi csoportok nyitják ünnepi műsorukkal a fesztivált. 19 órától éjjel 1-ig a Szomori fiúk zenekar húzza majd a talpalávalót a táncolóknak.

Fotó: Kárpáti Zsuzsanna 2017

Szombaton, október 13-án 15 órától a Reményi Margit Táncegyüttes szervezésében sor kerül a hagyományos szüreti felvonulásra, amelyben a falu apraja és nagyja traktorokkal járja be Solymárt, és a polgármester átadja a község kulcsát (egyben a hatalmat egy napra) a bírónak és a bírónénak.

Fotó: Kárpáti Zsuzsanna 2017

A felvonulás után 16 órától folytatódnak a színes programok a rendezvénysátorban: fellépnek az Általános Iskola tánccsoportjai és a biatorbágyi Füzes Táncegyüttes. A tombolával színesített szüreti bál este 19 órakor kezdődik az Ungarndeutsche Jungs zenekarral, és egész éjjel tart majd.

Vasárnap, október 14-én is folytatódik a mulatság, délután ünnepi néptánc- és népzenei program várja az érdeklődőket: fellépnek a Lustige Zwerge Német Nemzetiségi Óvoda táncosai, a Reményi Margit Táncegyüttes csoportjai, a Pilisvörösvári Németi Nemzetiségi Táncegyüttes felsős csoportja, a Szári Német Nemzetiségi Tánccsoport és a Schaumarer Musikanten zenekar.

 

Hogy milyen az igazi solymári szüreti hangulat, abból pedig ízelítőt kaphatunk a PilisTV tavaly készült felvételeiből:

A színes programok a szervezők, vagyis a Solymári Német Nemzetiségi Önkormányzat, a Reményi Margit Táncegyüttes és a Településüzemeltetési Kft. közös munkájának eredményeként valósulhatnak meg.

PA – solymáronline