Boldog Iskola lett a solymári Hunyadi Mátyás Általános Iskola

2044
Fotó: Hunyadi Mátyás Iskola

A Hunyadi Mátyás Német Nemzetiségi Általános Iskola megpályázta és a 2018/19-es tanévre elnyerte a Boldog Iskola címet. Az ezzel járó oklevelet és szakmai csomagot a címátadó ünnepségen, október 1-én az Erkel Színházban vehették át.

A Boldog Iskola és Boldog Óvoda koncepcióját a Jobb Veled a Világ Alapítvány dolgozta ki, a Boldogságprogram fővédnöke a pozitív gondolkozás mellett elkötelezett pszichológus és pszichoterapeuta, Prof. Dr. Bagdy Emőke. Ahogy a boldogiskola.hu oldalon is olvashatjuk, a Boldog Iskola címet azon intézmények kaphatják meg, melyek – a részletes pályázati feltételeknek megfelelően – legalább egy tanulócsoport bevonásával igazoltan tartottak legalább egy Boldogságórát, és a program fenntartását a következő tanévben is vállalják.

A Boldog Iskola és Óvoda pályázat célja, hogy a pozitív pszichológia kutatásainak eredményeire építve és annak módszereit alkalmazva a gyerekek csoportosan és egyénileg ismerjék meg a boldogság fő összetevőit. Mindeközben olyan gyakorlatok elvégzésére inspirálják őket, amelyek – a boldogságkutatók tapasztalatai alapján – hozzájárulnak a gyerekek boldogságszintjének növekedéséhez. Így optimista, magabiztos és kitartó óvodásokká és iskolásokká válhatnak, akik megoldandó feladatként kezelik a mindennapi kihívásokat, észreveszik az élet szépségeit, az örömteli pillanatokat, és boldog, határozott, pozitív énképpel rendelkező iskolássá, majd felnőtté válnak.

PA – solymáronline