Nők az irodalomban – október 25-ig lehet beküldeni a megfejtéseket

945

Az Apáczai Csere János Művelődési Ház és Könyvtár az Országos Könyvtári Napok rendezvénysorozatához csatlakozva irodalmi kvíz kitöltésére invitál. A játékban ismert és kevésbé ismert írónők és múzsák szerepelnek, a kezdeményezés célja pedig ezen nőalakok népszerűsítése, minél szélesebb körrel való megismertetése.

A kérdőív négy részből áll: először 21 műhöz kell szerzőt kötni az előre felsorolt nevekből, és megmondani, hogy melyik írónő irodalmi Nobel-díjas közülük. Majd 15 rövid jellemzés alapján kell kitalálni, melyik írónőről lehet szó. A harmadik feladatban a magyar irodalom kilenc múzsáját kell azokhoz a férfiakhoz kötni, akiknek a múzsáik voltak a legendás hölgyek. Végezetül 15 versrészlet alapján kell megmondani a költő és a múzsája nevét, illetve a vers címét. A tesztet ezen a linken érhetik el, a beküldési határidő október 25.

Az eredményhirdetésre az Olvasás Éjszakája napján, október 27-én, szombaton 18.30-kor kerül sor a nyugdíjasklubban, ahol minden hibátlan megfejtést beküldő ajándékban részesül. Ha pedig valamelyik szerző vagy mű felkeltette az érdeklődését, jó hírünk van: a tesztben előforduló összes regény kikölcsönözhető a könyvtárból!

irodalmiteszt.jpg

SZE – solymáronline
Forrás: apaczai.com