Buszsofőrre támadt egy solymári és egy pilisvörösvári kamasz

1516
Fotó: bkv.hu

Két fiatalkorú fiút hallgattak ki gyanúsítottként a budaörsi rendőrök. A fiúk ellen eljárás indult közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt a solymári esettel összefüggésben.

A nyomozás adatai szerint a 16 éves pilisvörösvári és a 15 éves solymári fiú 2018. július 11-én késő este egy solymári buszmegállóban felszálltak egy menetrend szerint közlekedő autóbuszra. Ezek után a jármű ajtaját kitámasztották, így az nem tudott bezáródni, a sofőrt pedig bántalmazással fenyegették. A fenyegetést követően a 16 éves fiú ököllel arcon ütötte a buszvezetőt, majd a járműről leszálltak. Ezután újra megpróbáltak felszállni a buszra, azonban a sofőr időközben bezárta a jármű ajtajait, így a fiúk elhagyták a helyszínt. A sértett a bántalmazás következtében súlyos sérülést szenvedett.

A budaörsi rendőrök adatgyűjtést követően azonosították a bűncselekmény feltételezett elkövetőit. A 15 éves solymári fiút 2018. július 19-én, társát pedig 2018. július 23-án hallgatták ki gyanúsítottként az ügybne. Ellenük a további eljárást a Budaörsi Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztálya folytatja.

police.hu