Bemutatkozik a Solymári SC labdarúgó szakosztálya

3682
Fotó: facebook.com/solymarsc

A Solymári SC 1997-ben szerveződött újjá, a PEMÜ SE Solymár egyesület alakult át Solymári Sport Clubbá. “A kezdeti időszakban kézilabda szakosztály és felnőtt labdarúgás működött az egyesületben. 2004-től elkezdtünk ismét a labdarúgó utánpótlás neveléssel is foglalkozni” – mondta el szerkesztőségünknek Molnár Richárd edző.

Fotó: facebook.com/solymarsc

“Jelenleg közel 120 igazolt játékosunk van 5 korosztályban. Az U7 (ovis) és U9-es (1-2. osztály) csapataink heti kétszer edzenek a solymári általános iskolában, míg az U11,13,14 csapataink heti 3 edzésen vehetnek részt a Pemü sporttelepen.
A gyerekeink az intézményi és egyesületi Bozsik tornákon játszanak (U7-9-11-13) mérkőzéseket a környékbeli csapatokkal. Az U14 csapatunk indul bajnokságban is, ők idén a középmezőnyben végeztek. Eddig a nagyobb gyerekeket a Nagykovácsi csapatával közösen versenyeztettük U16, U19 csapatokban (mert a két település külön-külön nem tudott volna csapatot kialakítani).”

Fotó: facebook.com/solymarsc

A gyerekekkel 3 edző és egy kapusedző foglalkozik. A tehetséges gyerekek a biatorbágyi alközpontban vehetnek részt edzéseken, a kiemelkedően tehetségesek pedig innen a Vasas Kubala Akadémiára kerülhetnek. Az elmúlt években több játékost sikerült magasabb szintre eljuttatni (UTE, VASAS, Biatorbágy, III.kerTUE).

Fotó: facebook.com/solymarsc

Az egyesület több téli kupán, tornán vesz részt évente, illetve járt külföldi kupákon is (Salzburg, Wolfsburg, Lyon).

Minden évben szerveznek edzőtáborokat a gyerekeknek, idén 50 gyerek vett részt a solymári sportpályán tartott táborban, illetve 53-an a balatoni, alsóőrsi táborban.

Fotó: facebook.com/solymarsc
Fotó: facebook.com/solymarsc

solymáronline