Csatlakozni lehet a pilisvörösvári járás önkéntes századához

563
Fotó: pixabay.com

Minden nemzet hadereje a hivatásos katonákon túl a felkészült és sokoldalú
tartalékos erőkön nyugszik, akik veszélyhelyzetben sem riadnak vissza attól, hogy komoly segítséget nyújtsanak. Az ország valamennyi, így a pilisvörösvári járásában is megalakul a területi elven szervezett önkéntes tartalékos század. A cél az, hogy ne legyen olyan település, amely nem rendelkezik tartalékos katonával, kiképzett katonai erővel szükség esetén.

A tartalékosok felkészítése helyben történik, alapvetően a járásban, esetleg a
megyén belül, évente összesen 20 kiképzési napban, és alkalmazásukra is itt kerül sor.
A területvédelmi tartalékos katona az önként vállalt szolgálatért szerződéskötési díjra, rendelkezésre állási díjra, a tényleges szolgálatteljesítés időtartamára illetményre, laktanyai elhelyezésre, térítésmentes élelmezésre és ruházati ellátásra, szociális juttatásokra, továbbá utazási költségtérítésre jogosult. A tanulmányokat folytató tartalékos katonáknak lehetőségük van honvédségi ösztöndíjra is pályázni, amelyek tovább növelhetik a szolgálattal kapcsolatos juttatásaikat.

Jelentkezhet minden nagykorú, magyarországi lakóhellyel rendelkező, büntetlen előéletű és cselekvőképes magyar állampolgár, a mindenkori öregségi nyugdíjkorhatár betöltéséig. Az önkéntes tartalékos szolgálatra személyesen a polgármesteri hivatalokban és kormányablakokban a kijelölt ügyintézőknél, a járási hivatalokban vagy a megyeszékhelyen lévő toborzó irodában lehet jelentkezni. A regisztrációs lap letölthető a
www.iranyasereg.hu, vagy a hadkiegeszites.hu oldalról.
Az ország valamennyi járásában és fővárosi kerületében szerveződő területvédelmi tartalékos századok folyamatosan várják a jelentkezőket.
Jelentkezzen Ön is, ha úgy érzi, szeretne részt vállalni a honvédelmi
feladatokban, és szükség esetén kész segítséget nyújtani lakókörnyezetének.

Pilisvörösvár, Járási Hivatal