Az a jó Solymáron…

1421
Fotó: Barcsik Géza

…hogy itt mindig történik valami érdekes. A Művelődési Házban rendszeresen olyan koncerteknek lehet tanúja a közönség, amelyeket néhány kilométerrel távolabb, a Müpában vagy fővárosi jazzklubokban súlyos belépődíjakért látogathatnánk. Ilyen volt a 18. Solymári Jazz Weekend is. És még az éjjeli hazajutás sem okozott gondot…

Márkus Tibor Erkel-díjas zongoraművész művészeti vezetésével és az Apáczai Csere János Művelődési Ház és Könyvtár szervezésében került sor az idei szezonzáró jazznapra június 16-án.

Fotó: Barcsik Géza

A program a szokásos magas színvonalú és változatos produkciókból állt össze. Az első fellépő a Peller Jazzband volt szimpatikus mainstraim jazzmuzsikájával. A zenekar vezetője dr. Peller György szaxofonon és kavalon játszik, aki a szomszéd község jegyzőjeként a helyi erőket képviseli kiváló zenei színvonalon. Műsorukban jazz örökzöldek feldolgozásai és változatos stílusú saját szerzemények hangzottak el az énekes, Hegedüs Zsuzsanna nagyon kellemes hangszínével.

Fotó: Barcsik Géza
Fotó: Barcsik Géza

Másodikként a nemzetközileg is jegyzett Halper Hendrix Experiment zenekar mutatta be Jimi Hendrix életművén alapuló jazzfeldolgozásait. A zenekar Halper László gitáros vezetésével, Kollmann Gábor szaxofonossal, a Budapest Jazz Orchestra művészeti vezetőjével és a fantasztikus ritmusszekcióval, Hajas László dobossal és Kosztyu Zsolt basszusgitárossal kápráztatta el a közönséget.

Fotó: Barcsik Géza

Az est zárásaként egy nagyon fiatal, izgalmas projekt, a Vintage Dolls lépett színpadra. Három fiatal énekesnő, egyéni sikerekkel a hátuk mögött alakította meg a formációt, amelynek repertoárja az 1930-as, 1940-es évek világslágereinek feldolgozásaiból épül fel. Munkácsy Eszter, Nagy Lili és Szász Ágnes egészen fantasztikus hangulatot varázsolt a tökéletesen előadott és hangszerelt dalokkal. A kísérőzenekar is a legmagasabb minőségben interpretálta a múlt század közepének amerikai zenei világát. Hatalmas sikert aratott a társaság és biztosan fogunk még róluk hallani, hiszen első turnéjuk az idén indult el, de már rengeteg fesztiválmeghívásuk van.

Fotó: Barcsik Géza
Fotó: Barcsik Géza

A koncertekről tévéfelvétel készült, aki lemaradt róla, keresse a PilisTV műsorán.

BG