A DIGI hálózatán is nézhető a PilisTV adása

2081
Fotó: solymaronline.hu

Jelentősen bővül azoknak a köre, akik televízión tudják nézni a PilisTV adását, 2018 júniusától ugyanis bekerült a PilisTV a DIGI csatornakiosztásába a televízió és a kábeltévé-szolgáltató között létrejött megállapodásnak köszönhetően.

“Adásunk most már egy nagyságrenddel több solymári háztartásban fogható – közölte a televízió –, ráadásul az elmúlt fél évben modernizáltuk az adásszóró rendszerünket, így a DIGI hálózatán jobb képminőségben nézheti műsorainkat a lakosság.”

Az elmúlt évben a solymári műsorok nagy része már fullHD minőségben készült, ezek a felvételek az internetre eddig is nagy felbontásban kerültek fel, mostantól pedig a digitális sugárzásnak köszönhetően a televízióban is látható a képminőség javulása – legalábbis a DIGI előfizetőinek.

A Telekom hálózatán változatlan a tévé elérése. Aki nem rendelkezik sem DIGI-, sem Telekom-előfizetéssel, az nézheti a PilisTV online adását a PilisTV honlapján számítógépről vagy mobilról, vagy előfizethet az Itt/Ott TV szolgáltatásaira, amin keresztül okostévén, számítógépen, androidos, IOS és Windows Phone eszközökön is nézhető az adás.

A digitális csatornakiosztásban a vételi paraméterek a DIGInél:
– frekvencia: 418 MHz
– moduláció: 256QAM
– szimbólumsebesség: 6900Msymbol

solymáronline