Közlekedésbiztonsági korlátozások az esztergomi vonalon

1339
Fotó: mavcsoport.hu

A biztosítóberendezés szoftverhibája miatt korlátozásokat vezetett be mától a MÁV a Budapest–Esztergom vasútvonal Óbuda–Piliscsaba szakaszán. A vasúti- és közúti forgalom biztonsága érdekében életbe léptetett korlátozások következtében a vasútvonalon megnövekedhet a vonatok menetideje, egyes sorompóknál pedig torlódások alakulhatnak ki a közutakon, amiért az utasai és az autósok megértését, türelmét kéri a vasúttársaság.

Az intézkedések azért váltak szükségessé, mert az érintett vonalak esetében a sorompókat vezérlő biztosítóberendezés szoftverének diagnosztikai vizsgálata során rendellenes működésre utaló hibalehetőséget találták a szakemberek. A szoftver beszállítója haladéktalanul megkezdte a hibás program kijavítását, ami a szükséges hatósági eljárásokkal együtt akár több hétig is eltarthat. Addig a vasúttársaság mindent megtesz a menetrend betartása és a torlódások minimalizálása érdekében. Ezt vasúti forgalomszervezési intézkedésekkel oldja meg.

A vasúttársaság folyamatosan figyelemmel kíséri a forgalom alakulását, az intézkedések következményeit, és egy hét múlva részletesen is megvizsgálja azokat, szükség esetén pedig módosítja a rendelkezéseket.

MÁV Magyar Államvasutak Zrt.