Szakadékba zuhant kiránduló, kidőlt fák

1431
Fotó: FKI Videó

Sok dolguk akadt a solymári önkéntes tűzoltóknak a hétvégén. Vasárnap délután szakadékba zuhant kirándulót mentettek, este fakidőléshez hívták őket a Pacsirta utcába, és már hétfő reggel a Kút utcában kezdték a munkát, ahol egy lehasadt faág zárta el az utat.

Vasárnap délután kapták a riasztást a solymári önkéntes tűzoltók, miszerint szakadékba zuhant egy nő a Solymár melletti erdőben, a Barlang utca közelében. Egy négyfős erdőjáró család egy tagja megcsúszott a meredek sziklás talajon, és 6 métert esett a köves bányaoldalban – tájékoztatta portálunkat Földesi János. A kiérkező tűzoltók rögzítették a sérültet a mentők kiérkezéséig, majd kötélpályán hozták le a meredek szakaszon, és a polgárőrség gépkocsijával vitték le a Mészégető utcáig, ahonnan mentő szállította kórházba a súlyos sérüléseket szenvedett nőt. A beavatkozó tűzoltók munkáját a Pest megyei katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányított.

A Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság videója a mentésről

A sikeres mentést követően, még vasárnap este a Pacsirta utcában akadt dolguk a tűzoltóknak, ahol egy lehasadt faágat távolítottak el az útról. A mozgalmas vasárnap után hétfő reggel a Kút utcába riasztották az egységet. A telefonvezeték tartotta meg a jókora lehaasadt faágat, ami teljesen elzárta az utca bejáratát.

Fotó: Földesi János

SÁ, solymáronline