Klímastratégiája lehet Solymárnak

1128
Fotó: pixabay.com

Egy pályázati lehetőségnek köszönhetően elkészülhet Solymár klímastratégiája, amely várhatóan a jövőben kötelező lesz minden település számára.

Az Együtt Európáért Alapítvány azzal a javaslattal kereste meg a Polgármesteri Hivatalt, hogy együtt pályázzanak a KEHOP 1.2.1. „klímastratégiák kidolgozása, valamint a klímatudatosságot erősítő szemléletformálás” felhívásra. A felhívás lényege egy helyi szintű klímastratégiai kidolgozása az üvegházhatású gázok hazai kibocsátásainak csökkentése és a klímaváltozáshoz történő hatékony alkalmazkodás társadalmi feltételeinek elősegítése érdekében.

A projekt keretében megvalósulhat interaktív tematikus szemléletformálási programsorozatok szervezése és lebonyolítása, települési figyelemfelhívó akciók, valamint gyakorlatorientált ismereteket átadó, pozitív, a mindennapos tevékenységekbe integrálható, jól alkalmazható példákat közvetítő tanulmányi versenyek szakmai előkészítése és lebonyolítása.

A képviselő-testület döntése alapján a pályázat keretében az Együtt Európáért Alapítvánnyal konzorciumi megállapodást köt az önkormányzat. Az előkészítés és a pályázatírás költsége térítésmentes. És így elkészülhet Solymár számára egy olyan klímastratégia, amely várhatóan a jövőben kötelező lesz minden település számára.

OHN