Kevesebb mint 300 szavazatkülönbséggel Csenger-Zalán Zsolt marad a választókerület képviselője

1741

A külképviseleti és az átjelentkező szavazóktól érkezett voksok megszámolása után megszületett a 2018-as országgyűlési választás végeredménye. Pest megye 2. számú választókerületében a legtöbb szavazatot Csenger-Zalán Zsolt, a FIDESZ jelöltje kapta.

A kerületben a vártnak megfelelően szoros eredmény született. Április 9-én, hétfőn reggel óta 786 szavazatkülönbséggel várták az utolsó szavazólapok beérkezését és megszámolását. A különbség végül 296-ra csökkent. A szavazatok 100 %-ának összesítése után az eredmény:

Csenger-Zalán Zsolt 2014 óta Pest megye 2.sz. választókerület választott országgyűlési képviselője.
1957. augusztus 22-én született Budapesten. A Budapesti Műszaki Egyetem Vegyészmérnöki Karán szerzett diplomát, majd felsőfokú külkereskedelmi szakvizsgát, később felsőfokú fővállalkozói képesítést tett – írja életrajzában a parlament.hu. 2004-ben a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem, illetve a State University of New York at Buffalo (USA) MBA diplomáját szerezte meg. Dolgozott az Energiagazdálkodási Intézetben tervező-mérnökként, a Magyar Optikai Műveknél volt marketing előadó, majd mérnök-üzletkötő a Technoimpex Külkereskedelmi vállalatnál. 1989 végén saját céget alapított, építőipari gépeket, majd hulladékfeldolgozó gépeket forgalmazott.
1988-ban alapító tagja volt a Magyar Demokrata Fórum I.-XII. kerületi szervezetének. 2010-ben Zsámbék polgármesterének választották. 2010. május 14. óta a Fidesz – Magyar Polgári Szövetség országgyűlési képviselője.

SÁ, solymáronline