Megkezdődött a máriaremetei uszoda építése

5334
Látványterv. Kép: magyarepitok.hu

Több mint 5,5 milliárd forintból épül fel a vízilabda mérkőzések megtartására alkalmas máriaremetei sportuszoda. A fejlesztés a lakosság feltöltődését is szolgálja majd.

A Gyarmati Dezső Uszodát a II. kerületi önkormányzat saját forrásból építi, a kormány támogatásával és a projektet értékteremtőnek ítélő cégek társaságiadó-felajánlásával. A Máriaremeti út és az Áchim András utca sarkán, a Pokorny József Sport- és Szabadidőközpont (focipálya) melletti területen egy 50×25 méteres versenymedence, egy 20×10 méteres tanmedence, fitneszterem, 1000 fős lelátó, valamint egy téliesíthető, vízilabda-mérkőzések lebonyolítására alkalmas, 33×20 méteres kültéri medence várja majd a környékbelieket, várhatóan már 2019 tavaszától. Az uszoda egyszerre tudja majd szolgálni a lakossági úszásigényeket, az iskolai és óvodai úszásoktatást, illetve a vízilabdautánpótlás-edzések megtartását is.

Látványterv. Kép: magyarepitok.hu

A Gyarmati Dezső Uszoda alapkövét március végén Láng Zsolt II. kerületi polgármester helyezte el Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter, Hesz Máté, Gyarmati Dezső unokája és a Magyar Vízilabda Szövetség főtitkára, valamint Becsey Péter, a II. Kerületi Sport- és Szabadidősport Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója társaságában.

Forrás: masodikkerulet.hu