Solymár csatlakozott a megyei jogú városokhoz

1947

Solymár Nagyközség Önkormányzatának képviselő testülete úgy döntött, hogy Solymár csatlakozik a Megyei Jogú Városok Szövetségének felhívásához és kezdeményezi, hogy a szükséges jogszabályi hátteret Magyarország Kormánya készítse elő. A képviselő-testület egyhangú határozatot hozott, két képviselő (Tordai Miklós és Bárány Balázs) nem volt jelen a szavazáskor, már korábban távoztak az ülésről.

A felhívás szövege:

„FELHÍVÁS

VÉDJÜK MEG TELEPÜLÉSEINKET, VÉDJÜK MEG HAZÁNKAT!

Mi, magyar polgármesterek a kormányhoz és hazánk valamennyi önkormányzatához fordulunk annak érdekében, hogy együttes erővel, összehangoltan lépjünk fel a Soros-tervvel és a bevándorlás-szervező Soros-szervezetekkel szemben. Lépjünk fel közösen azért, hogy megőrizzük a magyar falvak és városok s a magyar emberek biztonságát és jövőjét!

A magyar emberek elsöprő többsége teljesen világossá tette, nem akarja, hogy hazánk bevándorló-ország legyen. Szeretnék, ha gyermekeink és unokáink továbbra is egy biztonságos országban nőhetnének fel. Nekünk, polgármestereknek kötelességünk, hogy a településünk és az ott élők érdekét képviseljük, és legfontosabb feladatunk, hogy megőrizzük városaink, falvaink biztonságát. Felelősnek érezzük magunkat, hogy Magyarországot megtartsuk magyar országnak, ahogyan elődeink is megtartották annak. Nem akarjuk feladni kultúránkat és szokásainkat, nem akarjuk, hogy félelem uralkodjon el a magyar településeken.

Mi a biztonságos jelenre és a biztonságos jövőre szavazunk, s készek vagyunk arra, hogy együttes erővel védjük meg településeinket, s védjük meg hazánkat.

Felkérjük ezért a kormányt, hogy ha kell, törvényekkel, jogszabályokkal lépjen fel a Soros-terv és a bevándorlás-szervező Soros-szervezetek ellen, mert a tömeges betelepítés komoly fenyegetést jelent a magyar településekre. Miután ez a veszély minden egyes falut és várost közvetlenül fenyeget, felkérjük a magyar települések képviselő-testületeit és közgyűléseit is, hogy önkormányzati határozatban utasítsák el a Soros-tervet, és foglaljanak ők is állást a migránspárti Soros-szervezetek ellen. Ne engedjük, hogy bevándorlás-szervező irodákat és programokat hozzanak létre!

Tegyünk együtt a békés és biztonságos Magyarországért!”