Uszoda a szomszédban – Jövőre már úszhatunk!

5580

Az utolsó akadály is elhárult, a máriaremetei Gyarmati Dezső Sportuszoda megvalósítása célegyenesbe érkezett, 2018 márciusában kezdődhet az építkezés.

Az II. kerületi önkormányzat legfőbb célkitűzése a kezdetektől változatlan: szakmailag megalapozott, a hatalmas lakossági igényt is kezelni tudó, megfelelő kapacitással bíró, jól üzemeltethető uszodát szeretne létrehozni. 2018 januárjában sor kerülhet a kivitelezői közbeszerzési eljárás eredményes lezárására, a nyertes ajánlattevő kihirdetésére, majd – a szerződéskötést követően – 2018 februárjában-márciusában az építkezés megkezdésére.

A 2013-ban elindult sportcélú fejlesztés eredményeként a Szabadság utcai területen 2014-15-ben adták át a labdarúgó- és teniszpályákkal, ingyenesen használható szabadidőparkkal és kutyaügyességi pályával működő Pokorny József Sport- és Szabadidőközpontot. A központ közvetlen szomszédságában létesül majd 2018-19-ben a vízilabda utánpótlás nevelésére épülő Gyarmati Dezső Sportuszoda, valóra váltva a pesthidegkútiak több évtizedes álmát

A belső fedett térben megtervezett 50 x 25 méteres versenymedence keresztirányú megosztásával és elválasztásával kialakítható két 25 x 25-ös vízfelület, amelyek egy időben tudják szolgálni a lakossági úszás igényeket és az iskolai úszásoktatás, illetve a vízilabda-utánpótlás edzések megtartását. Az optimális működéshez hozzájárul még egy 20 x 10-es tanmedence, kétoldali nézőtéri lelátó, illetve a létesítményen belül kialakítandó büfé és fitneszterem is.  Emellett egy 33×20 méteres téliesíthető kültéri medence is épül, amely vízilabda-mérkőzések megtartására is alkalmas lesz.

Forrás: masodikkerulet.hu