Hadvezér, törvényhozó, egyházépítő  – Szent Lászlóra emlékezünk

1291

Solymár is megemlékezik a dicső lovagkirályról, Szent Lászlóról, a Helytörténeti Gyűjtemény szervezésében rendezett előadással, melynek címe: „…Magyarország édes oltalma…”. Az Apáczai Csere János Művelődési Ház nagyterme és aulája ad helyet az eseménynek. Az előadó a Solymáron élő Dr. Varga Tibor jogtörténész, a Szent Korona Szabadegyetem alapítója, aki legfontosabb küldetésének tekinti az ún. Szent Korona-tan kutatását, számos könyve jelent meg a témában. Előadásai többnyire a magyar nemzet múltjáról, jelenéről, jövőjéről szólnak, összevetve a hajdani és jelenkori társadalmi berendezkedés sajátosságait.

Az alkalomból a művelődési ház aulájában megtekinthető a „Szent László élete, kultusza és szellemi öröksége” című a vándorkiállítás, amely mára szinte az egész Kárpát-medencét bejárta.

Köszöntőt mond Gaal Gergely, országgyűlési képviselő, a Szent László-év Tanácsadó testületének elnöke, aki a rendezvénysorozat elindításakor hangsúlyozta, hogy a magyarság történelmének kiemelkedő korszaka volt az Árpád-kor, melynek legnagyobb uralkodói nemcsak országépítő lendületükkel, hanem keresztényi lelkületükkel is az országot szolgálták és a világ uralkodói dinasztiái közül ők adták a legtöbb szentet az utókornak.

Az előadás időpontja: november 12, vasárnap, délután 4 óra.