TeSzedd! – Kitakarították a kiserdőt

1048

Sajátos társadalmi munkamegosztás alakult ki a Solymár és Pilisvörösvár közötti kiserdőben. Vannak, akik teherautó-számra hordják ide a szemetet és vannak, akik konténer-számra viszik el. Természetesen az előbbiek nem adják nevüket szégyenteljes tettükhöz, míg az utóbbiak büszkék lehetnek arra, amit környezetünkért tesznek.

A TeSzedd országos akcióban Solymár, Pilisvörösvár és a Szebb Környezetünkért Egyesület összefogott és közösen takarították ki a kiserdőt. Az akció előtti napon a Solymári Településüzemeltetési Kft.  közreműködésével markológéppel szedtek össze több konténerre való szemetet. Szombaton pedig a két település összesen mintegy negyven aktivistája gyűjtötte zsákokba a hulladékot.

Az akcióhoz a solymári önkormányzat munkagépet, konténert, teherautót biztosított. A munkálatokat a településüzemeltetési kft. hét dolgozója segítette. A pilisvörösvári önkormányzat 19 fő dolgozót és konténereket, a Szebb Környezetünkért Egyesület 200 db zsákot biztosított. Az akciót támogatta a Pilis Autó Kft.

A solymári önkormányzat rejtett éjjellátó kamerákat is felszereltetett, plusz a két közterület-felügyelő váltott műszakban, valamint a mezőőr is szemmel fogja tartani a területet, hogy elejét vegyék a további szemétlerakásoknak.