A hétvégén több mint 30 produkció várja a látogatókat

3003

Solymár legnagyobb, négynapos rendezvénye, a Solymári Búcsú, idén szeptember 8-tól 11-ig várja a látogatókat.

Az esemény keretét hagyományosan a pénteki nyitó és a hétfői záró szentmise adja. Pénteken a 18.30-kor kezdődő szentmise után adja át dr. Szente Kálmán, polgármester úr a Solymár Díszpolgára címet. Ezután a Bauernhaus– Svábházban kiállításmegnyitóval, az esti órákban pedig a művelődési házban, könnyűzenei koncertekkel folytatódik a program.

Szombaton és vasárnap három helyszín műsor-kínálatából válogathatunk. A szervezők a szokott módon igyekeztek minden korosztály igényeit szem előtt tartani, és a meghívott előadók mellett bemutatkozási lehetőséget adni a helyi amatőr csoportoknak is a művelődési ház, illetve az iskola „B” épületének udvarán felállított rendezvénysátor színpadán. A Bauernhaus–Svábház szintén tartogat minden napra valami nemzetiségi programot, amellett, hogy egész idő alatt nyitva tart és jótékonysági napokkal (bolhapiaccal, sütemények, helyi amatőr kézművesek) várja az arra sétálókat.

A Templom tér-Bajcsy-Zsilinszky utca vonalában több, mint 40 árus kínálja portékáit a kirakodóvásáron.

Nem maradnak el a PEMÜ Sporttelepen megrendezésre kerülő sportversenyek és a sportpálya mellett felállított vidámpark-nyújtotta szórakozási lehetőségek sem. Ide a Templom térről félóránként közlekedő városnéző kisvonattal juthatunk.

Hétfőn a művelődési ház udvarán, a hagyományos sördélutánnal zárul a rendezvény.

A Templom tér szeptember 8. péntek üzemzárástól (23 óra) szeptember 11. hétfő üzemkezdetig (5 óra) lesz lezárva a gépjárműforgalom elől, így a BKV buszok nem jönnek fel a térre. A Temető és a Dózsa György úti lottózó között szombaton és vasárnap kisbusz szállítja az utasokat, díjmentesen.

A búcsú részletes programja itt érhető el.