Óvatosan az iskola környékén! – Közlekedési ellenőrzések kezdődnek

1224
Fotó: Kárpáti Zsuzsanna

A tanév kezdete miatt élénkebb lesz a forgalom az iskola körül és bizony a szabálytalan parkolások száma is növekszik, ami tovább nehezíti a környék közlekedési helyzetét. A megnövekedett forgalom miatt többen egérútnak használják a Koppány Márton és az Akácfa utcákat, amelyekben időszakosan tilos az átmenő forgalom.  A polgármesteri hivatal a következő felhívást tette közzé:

Tisztelt Solymári Lakosok!

A szeptember elsejei iskolakezdéssel egyidejűleg fokozott közlekedésbiztonsági akciót és ellenőrzést hirdetünk meg a Pilisvörösvári Rendőrőrs rendőreivel, valamint a közterület-felügyelettel.

A közlekedésbiztonsági ellenőrzés keretében fokozottan ellenőrizzük a Solymár, Koppány és Akácfa utcai (engedélyhez kötött) behajtást, ellenőrizzük a Templom tér – Bajcsy-Zsilinszky u. „kisiskola” előtti gépjárműforgalmat, a gépjárművel történő várakozást, valamint a közoktatási- és köznevelési intézmények környezetében a gépjárműforgalmat.

Kérjük továbbá, hogy az iskolakezdésre tekintettel a Budapest, II. kerület felé közlekedő gépjárművek a Hidegkúti út – Máriaremetei út kereszteződésében található közlekedési lámpa miatti visszatorlódását elkerülendő ne a megszokott időpontban, hanem korábban induljanak útnak.

Kérjük, hogy a közlekedési szabályok betartásával, az iskolakezdésre különös figyelmet fordítva közlekedjenek!

Solymári Polgármesteri Hivatal