Közvilágítási pingpong – Az ELMŰ-nél a szerva, miközben nem égnek a lámpák

1335

Hetek óta csak a csillagok fénye világítja meg a Rózsika utcát. Szerencsére ez ingyen van. Nem úgy, mint az ELMŰ által biztosított sötétség, ami az adófizetők zsebét terheli. Több mint bosszantó, hogy nem javítják ki a hibát. Megkaptuk a levelezést, amely a solymári polgármesteri hivatal és a szolgáltató között folyt – égnek állt a hajunk.

Az ügy rövid története az, hogy a solymári hivatal több levélben sürgette a Rózsika utca és más utcák közvilágítási szakaszhibáinak kijavítását. Az ELMŰ válasza a sürgetésekre az, hogy ők már augusztus 24-én kijavították a hibát. A polgármesteri hivatalban persze nem értik, hogy ha kijavították, akkor miért borul továbbra is sötétségbe a szóban forgó szakasz. Erre az ELMŰ azt válaszolta, hogy kollégáik a javítás után kipróbálják a világítást, és ha az működik, akkor távoznak. Ha pedig este megint nem világítanak a lámpák, akkor újból be kell jelenteni, de nem ám közvetlenül az ELMŰ-nek, hanem az egyes lámpákat karbantartó szolgáltatónak – akinek nem mellesleg, a hálózati szakaszokhoz semmi köze sincs – és majd ez a cég továbbítja a hibabejelentést az ELMŰ-nek.  És akkor kezdődhet minden elölről. De meddig mehet ez így?

Mondhatnánk, hogy vicces, ha nem megvilágítatlan gyalogátkelőhelyről, és a környéken lakók hetek óta tartó bosszúságáról lenne szó.  És marad a sötétség. Lehet, hogy nem csak az utcán?