Pénteken lesz az Állatkertek éjszakája

910

Idén minden eddiginél több programmal, többek közt látványetetésekkel, sétákkal, állatbemutatókkal, valamint kulturális és zenei attrakciókkal is készülnek pénteken országszerte 12 intézményben az Állatkertek éjszakájára – adta hírül az MTI.

A Fővárosi Állat- és Növénykert által szervezett és összefogott programhoz idén 12 bemutatóhely csatlakozott az ország 11 városában Budapesten, Budakeszin, Debrecenben, Győrben, Jászberényben, Kecskeméten, Miskolcon, Pécsen, Poroszlón, Szegeden és Veresegyházán.

A Budakeszi Vadasparkban szakvezetéssel egybekötött éjszakai, fáklyás túrákon vehetnek részt a látogatók, akik az éjszakai élőlények életmódjáról, szokásairól és viselkedéséről tudhatnak meg érdekességeket. Óránként kipróbálható lesz a Vakkaraván elnevezésű ügyességi pálya és az interaktív játszópult, ahol az érzékszerveiket tehetik próbára a látogatók.

A Budapesti Állatkertben 23 helyszínen lesznek állatbemutatók és etetések. A Varázshegyben 12 féle program közül választhatnak az érdeklődők, de lesz LED-show, jégszobrász- és tűzzsonglőr-bemutató, zenés programok, valamint homok- és festékanimáció is.

A budapesti Tropicariumba a vízi világ iránt érdeklődő közönséget várják, akik megnézhetik hogyan és mit esznek a kőhalak, az aligátorok, a murénák, a cápák, a ráják, a galléros gyíkok vagy a orrszarvú leguánok.

(Forrás: MTI)