Elkezdődött a razzia

1788

Mint korábban írtunk róla, a parlagfű irtásának határideje június 30-a volt. A Földművelésügyi Minisztérium tájékoztatása szerint tavaly belterületen közel 20 millió, külterületen pedig több mint 116 millió forintnyi bírságot szabtak ki a hatóságok parlagfű miatt. A razzia  az idei évben is elindult, érdemes mihamarabb gondoskodni a mentesítésről, mivel tavaly is akadtak milliós büntetések – írja penzcentrum.hu

A növényvédelmi bírság mértéke a parlagfűvel fertőzött terület nagyságától és parlagfűvel való fertőzöttség mértékétől függően 15 ezer forinttól 5 millió forintig terjedhet kül- és belterületen egyaránt. Tavaly a legnagyobb bírság 3 millió forint volt tudta meg Földművelésügyi Minisztériumtól a penzcentrum.hu.

Az FM a  korábbi évekhez hasonlóan az idén is tervezi a parlagfüves területek légi felderítését, mellyel a tapasztalatok alapján, rendkívül hatékonyan, rövid idő alatt nagyobb kiterjedésű parlagfüves területek beazonosítására nyílik lehetőség. A tapasztalatok szerint a légi felderítés eredményeként javult a földhasználók jogkövető magatartása a parlagfű-mentesítést illetően- válaszolták a Pénzcentrum megkeresésére.