„P”, „Z” és „taxis” rendszámok ügyintézése

1076

2017. július 1-től az „P” jelű, a „Z” jelű, valamint az ún. „taxis” (sárga színű) rendszámok ügyintézése országos illetékességgel, bármely okmányirodában vagy kormányablakban kérelmezhető.

A gördülékeny ügyintézés érdekében kérik, hogy éljenek az előzetes időpont-foglalás lehetőségével, így elkerülhető a hosszas várakozás.

Kormányablakokba időpontot foglalni a 1818-as Kormányzati Ügyfélvonalon vagy saját ügyfélkapun keresztül (www.magyarorszag.hu) van lehetőségük, míg az okmányirodákba az ügyfélkapun keresztül, vagy a honlapokon közzétett elérhetőségeken tudnak előzetesen időpontot egyeztetni.

P betűjelű ideiglenes rendszámtáblát azon gépjárművekre kell kiadni a hatóságnak, amelyek Magyarországon még forgalomba nem helyeztek, vagy ideiglenesen kivontak, avagy állandó rendszámmal történő közlekedés valamely okból nem lehetséges.
Z betűjelű ideiglenes rendszámtáblát azon gépjárművekre kell kiadni, melyet Magyarországon forgalomba még nem helyeztek, tehát külföldi okmányokkal rendelkezik és tovább értékesítési céllal eladásra kerül egy 3. országba vagy magyar okmányokkal rendelkezik, de átmenetileg ki van vonva a forgalomból külföldre történő értékesítés miatt.