Lezárják a rakpartokat – Nehéz lesz a közlekedés Budapesten

994
Szükség lehet a GPS-re

Az MTI közleménye szerint csütörtöktől szakaszos forgalomkorlátozásokra kell számítani a Bem rakparton, a Clark Ádám téren, a Várkert rakparton, a Lánchídon, a Széchenyi István téren és a Széchenyi felső rakparton.  A korlátozások a Red Bull Air Race rendezvény miatt váltak szükségessé és vasárnapig tartanak.

A verseny résztvevői csütörtökön 12.30 és 14.30 között, pénteken pedig 8.30 és 16.30 között edzést tartanak. Erre az időre lezárják a Budai alsó rakpartot a Margit híd és az Erzsébet híd között, a Pesti alsó rakpartot a Szent István tér és a Lánchíd között, valamint a Lánchidat. Péntek este 10 órától hétfő hajnalig nem lehet járművel behajtani a Budai alsó rakpartra a Margit híd és a Bertalan Lajos utca között, a Pesti alsó rakpartra a Szent István tér és a Lánchíd között, valamint több Batthyány tér környéki utcába.
Szombaton 9.30 és 18 óra között és vasárnap 10.45 és 18.30 között nem lehet közlekedni a Clark Ádám téren, a Fő utcában, a Lánchídon, a Lánchíd utcában, a Váralagútban, a Széchenyi rakparton és a Széchenyi téren sem.

A rendezvény ideje alatt nem lehet megállni Budán a Bem rakpart-Bem József tér-Fő utca-Clark Ádám tér-Lánchíd utca-Ybl Miklós tér-Attila út-Döbrentei tér által határolt területen, Pesten pedig a Carl Lutz rakpart-Jászai Mari tér-id. Antall József rakpart-Kossuth Lajos tér-Széchenyi rakpart-Belgrád rakpart által határolt területen.

Szüksége lehet a GPS-re annak, aki el akarja kerülni a dugókat.