Szeptemberre megújul az orvosi rendelő

2376
Fotók: Kárpáti Zsuzsanna

Solymár 2017-ben is több pályázatot nyert. Három sikeres vis maior pályázat után a polgármesteri hivatal, illetve az orvosi rendelő energetikai felújítására is kapott támogatást – 69 millió forintot – a település. Hogyan is alakul az orvosi rendelő sorsa? Dr. Szente Kálmán polgármester válaszolt kérdésünkre.

A pályázati támogatást három célra lehetett igényelni, ezeket mind megvalósítjuk.
Az első az épület határoló falainak és födémszerkezetének hőszigetelése. Ez azt jelenti, hogy vastag polisztirol szigetelést (dryvit rendszer) kap az épület.
A második feladat, az hogy minden határoló falon kicseréljük a nyílászárókat, azaz modern új hőszigetelt ablakokat építünk be.
Harmadik cél, az épület tetejére áramtermelő napelemek telepítése. Ezzel a rendelő villamos energia szempontjából gyakorlatilag önellátóvá válik.
Jelenleg szakvélemény készül a tetőszerkezetről, hiszen a régi rossz palatetőt le kell cserélnünk és várhatóan az ácsszerkezetet is meg kell erősíteni.

Közben elkezdődik  polgármesteri hivatal épületének felújítása is, ahol teljes nyílászáró csere és a nagyterem tetejére napelem rendszer felszerelése történik.

A munkák a nyár folyamán (és részben hétvégeken) fognak folyni, így a rendelés és a hivatali munka többé-kevésbé zavartalan lesz.
A kivitelezés előrehaladásáról és az esetleges rendelési/nyitvatartási idők módosulásáról folyamatosan tájékoztatni fogjuk a lakosságot.
A teljes befejezés várható időpontja 2017. szeptembere.