Ma megszólalnak a szirénák

1278

Hangos szirénapróbát tart ma a katasztrófavédelem a veszélyes üzemek közelében. Délelőtt 11 órakor szólalnak majd meg a szirénák. A rendszert minden hónap első hétfőjén kipróbálják, de az évi tizenkét szirénapróbából csak kettő hangos, a többi csak technikai tesztelés. Solymáron nincs olyan üzem, amely érintett lenne a próbariasztásban, de Budapest nyolc kerületében is megszólalnak a szirénák és több Pest megyei településen is.

A néhány percig tartó szirénázás előtt hangszórókon tájékoztatják majd a veszélyes üzemek környékén élőket a próbariadóról.

A szirénapróba a következő településeken hallható:

Borsod-Abaúj-Zemplén megyében Kazincbarcikán, Berentén, Sajószentpéteren, Sajóbábonyban, Tiszaújvároson, Oszláron, Tiszapalkonyán; Csongrád megyében Algyőn, Fejér megyében Ercsin, Ráckeresztúron, Dunaújvároson, Heves megyében pedig Horton; Komárom-Esztergom megyében Nyergesújfalun, Dorogon, Esztergom-kertvárosban; Pest megyében Százhalombattán, Szigetcsépen, Tolna megyében Pincehelyen. Veszprém megyében Várpalotán, Gógánfán, Ukkon, Berhidán, Pétfürdőn, Zala megyében Újudvaron, Budapesten pedig a IV., IX., X., XIII., XIV., XV., XVI., XIX. kerületekben.

Forrás: hirado.hu