Téli tárlat solymári művészekkel

1400

Ma este 6 órakor nyílik és március 6-ig látogatható a Budai Képzőművész Egyesület téli tárlata, a hidegkúti Klebelsberg Kultúrkúriában. A kiállítás érdekessége, hogy solymári művészek alkotásait is láthatják majd az érdeklődők.

A kiállítók: Agonás Péter, Benkőné Kovács Márta, Bleicher László, Czöndör István, Deák-Veres Mari, Farkas Júlia, Fehér Irén, Gelencsér Gézáné, Dr. Giese Piroska, Dr. Gondi Magdi, Gátzerné Bogdán Andrea, Gulyás Anna, Habány Mihály, Hevér Katalin, Jász Ada, Kaposváriné Mihályi Mária, Kerezsi Éva Mária, Dr. Kovács József, László Lilla, Magyar Pölte Lívia, Máhrné Angyal Gabriella, Máhr Attila, Osztobányiné Mógor Ildi, Papp Cecília, Rehorovics Anita, Seresné Mecseki Anikó, Szankovits Örs, Tarcsányi Ottilia, Dr. Tegze Judit, Váradi Judit, Vitkó Mónika.

A kiállítást Géczy Olga festőművész nyitja majd meg, hegedűn pedig Kranabeth Fadil Nagham és tanítványa, Galambos Mária közreműködik.

A Budai Képzőművész Egyesület 2003-ban alakult képző- és iparművészekből, nonprofit szervezetként. Célja, hogy – a Budán élő vagy Budát szerető – művészeknek kiállítási lehetőséget biztosítson, gyarapítva ezzel a lakosság számára a kulturális programok számát. A kezdeti 11 fős pesthidegkúti mag mára majd’ 30 főre bővült, és a BUKET ismert lett nemcsak hidegkúton, hanem országosan is. Számos külföldi kiállításon is részt vehettek, hol önerőből szervezve, hol meghívásnak eleget téve. Rendszeres vendégei a Klebelsberg Kultúrkúriának, ahol bekapcsolódhattak a Nyári Fesztiválba, és már sokadik éve rendezik meg a Budapest II. kerületi Önkormányzat támogatásával a Hidegkúti Festőversenyt. Az Egyesületben jól megfér egymás mellett festő és grafikus, szobrász és iparművész, hivatásos és amatőr alkotó, így kiállításaikon bárki találhat a szívéhez közel álló műveket.