Asszonybál reméljük lesz jövőre is!

1533
Fotók: Kárpáti Zsuzsanna

Szépen berendezett terem és kiváló sramli zene (Zwickl Polkaparti) fogadta a táncolni, mulatni vágyó leányokat, és asszonyokat vasárnap délután, a művelődési ház nagytermében. Egy év kihagyás után, a nemzetiségi önkormányzat újra asszonybálra hívta a solymáriakat.

„Több asszonytárs megszólított ez ügyben, és természetesen a báli hagyományok megőrzése is fontos feladata önkormányzatunknak, ezért örömmel kezdtünk bele az idei asszonybált megszervezésébe” – meséli Marlokné Cservenyi Magdolna, a Német Nemzetiségi Önkormányzat elnöke. És a siker ezúttal sem maradt el. „Már az első, az ismerkedést elősegítő tánc is szórakoztató volt, de az igazi meglepetést Seprűs Sára vidám táncjátéka jelentette, ahol a győztesek jutalma egy primula volt. A Reményi Margit Táncegyüttes tagjai – Cservenyiné Lutz Beáta, Kamuti Laura és Kovács Dóri – egy nagyon hangulatos bajor táncot tanítottak a jelenlévőknek, köszönet illeti munkájukat.”

A délutánon igazi báli hangulat alakult ki. Hamar múltak az órák, és szinte mindenki ropta a táncot. „Öröm volt látni a boldog arcokat, hogy sikerült egy kellemes délután szervezni. Sajnos azonban, ahogy mindennek, így a bálnak is eljött a vége. Felharsant a zenekar búcsúszáma ’Bis bald auf Wiedersehen…’, és a közönség haza indult. ’Jót mulattam, köszönöm!’ – hallhattuk innen is, onnan is a kijáratnál. – ’És ugye jövőre is lesz?’ – tették fel többen a kérdést. Reméljük igen – monda végül az elnök asszony.