Kezdődik a báli szezon

1044

A február végéig tartó farsang idején – ahogy azt már megszoktuk – ebben az évben is egymást érik majd a zenés, táncos mulatságok Solymáron.

A sort a nemzetiségi önkormányzat nyitja az asszonybállal, s ők is zárják majd a farsangtemetéssel. A  január 29-én, vasárnap 16 órától megrendezésre kerülő asszonybál mindenki számára ingyenes, de csak női ruhába bújva juthat a közönség az Apáczai Csere János Művelődési Házba. A batyus bálon – ahol az ételről, italról mindenki maga gondoskodik – a Zwickl Polka Parti zenél majd.

Február 3-án, pénteken este 9 órától Farsangi Rockabilly partit rendez a Kud-A.R.C. klub, ahol a Szlovákiából érkező, Mr.Psycho & The Dark Angels mulattatja majd a közönséget. A művelődési ház pinceklubjában arcfestés, jelmezverseny és tombola is lesz. A belépés díjtalan, de a szervezők azt kérik, aki csak teheti, jelmezben jöjjön.

Másnap, február 4-én a Kölcsey Alapítvány bálja lesz a művelődési házban. Az este 6 órakor kezdődő rendezvényen a nyitótáncot a Cédrus Táncegyüttes adja elő, zenélni pedig az Old Bones együttes fog. Támogató jegyek a református templomban válthatók.

A nyilvános bálok mellett természetesen mulatni fognak az ovisok, az iskolások, a különböző egyesületek, kulturális csoportok és a nyugdíjasok is. Aztán február 28-án, kedden az iskola tornatermében eltemetik az idei farsangot, ezzel hadat üzenve a télnek.