Jó hírek a Mátyás király utcai tragédia után

7142
Jó hírek a Mátyás király utcai tragédia után
Fotó: DMRV Zrt.

„Már csak élnünk kellett volna a nyugalmas nyugdíjas éveinket, várni a családot a szépen megteremtett otthonunkban.”

Vannak dolgok az életben, amikre nem lehet felkészülni. Képzeljük el, hogy sok évtized kétkezi munkájával létrehozott otthonunk egyik pillanatról a másikra összeomlik. Eltűnik egy család életének színtere, egy gyerekkor emlékei, egy élet erőfeszítéseinek gyümölcsei válnak semmivé.
Pontosan ez történt 2024. április 22-én a Mátyás király utcában az egyik lakóházzal. Tallér János bácsi arra lett figyelmes, hogy házának falain hirtelen repedések keletkeznek. Felesége ezekben a pillanatokban nem volt otthon, János bácsi szerencsére éppen a ház beomlása előtt ki tudott jönni, ezért nem történt még borzalmasabb tragédia.

Solymár Nagyközség Önkormányzata az első pillanattól fogva figyelemmel kísérte a háznál kialakult helyzetet és a család segítségére van mindenben a továbbiakban is.
A cikkben szereplő, a ház belső részeiről készült képeket a család engedélyével tesszük közzé, hogy érthetővé tegyük mindenki számára, hogy a kialakult helyzet megoldása nem egyszerű, nem egy átlagos problémát kell megoldaniuk a
szakembereknek.
A DMRV vezérigazgatójától, Virág László úrtól a jövőre vonatkozóan jó híreket kaptunk. Május 21-én kedden a Mátyás király utcán elkezdődik az elöregedett vízvezeték kiváltása, melynek további munkálatai a Várhegy utcai vezeték cseréjével folytatódnak. Ez hosszú távon is jó hír, hiszen sok időre megoldódik egy régi adósság, amivel reményeink szerint a távoli évtizedekben lesz majd csak dolga Solymár majdani vezetésének.
Az érintett házzal történt tragédia után a statikusok egybehangzó véleménye, hogy a ház nem menthető, ezért bontására kerül sor. Ezért is fontos, hogy a következő hetekben türelemmel, megértéssel legyünk mi Solymáron élők és Solymár fő útjain áthaladók is, próbáljuk átérezni egy család fájdalmát, amint életük munkáját, az otthonukat bontják le és legyünk hálásak, hogy haza térhetünk családjainkhoz, rendezett otthonainkba.

Solymár Nagyközség Önkormányzata a DMRV Zrt.-vel együttműködve a vízvezeték cseréjével kapcsolatos munkálatokról folyamatosan tájékoztatni fogja a lakosságot, hogy mindenki időben tudja tervezni a mindennapokat.

Solymár Nagyközség Önkormányzata
2024.05.15.