Új csoport indul a Galagonya Waldorf Óvodában

1404

A Galagonya Waldorf Óvoda felvételt hirdet a 2017/18-as tanévben induló új, második csoportjába. Várják a 3-5 éves gyermekek, családok jelentkezését.

Az óvoda januárban vehette birtokba új épületét, ahol lehetőség nyílik két óvodai csoport kialakítására. Folyamatosan várják a jelentkezéseket, és kezdik a beszélgetéseket. Hogy mindenki megismerhesse az óvodát, két alkalmat – január 28. és február 20. este 6 óra – is hirdetnek a találkozásra, melyek témája a Waldorf pedagógia és az óvodai élet köré épül majd.

„Óvodánkban a jelentkezések és felvételik időpontja a tavaszi időszakra esik.
Ebben az időszakban dől el, hogy hány gyermekünk megy a következő évben iskolába és hány szabad helyünk lesz. Minden óvodába jelentkező család felnőtt tagjaival először beszélgetünk, és csak ezután találkozunk a gyerekekkel. Az óvodába családokat veszünk fel és nagyon fontos mindkét részről a támogató és közös elképzelés az óvodai életről. A felvételi beszélgetés is erről szól, hogy mit gondolunk a gyerekekről, a fejlődésükről és az óvodai életről.
Minden évben egy nyílt délután keretében megismerhető az óvodai élet, az itt dolgozó pedagógusokkal és szülőkkel lehetőség nyílik a beszélgetésre, művészeti foglalkozások kipróbálására, természetesen gyerekekkel együtt várjuk az érdeklődőket”– írják honlapjukon az óvodai jelentkezés menetéről.