Kábítószeres fogás Ürömön

1235

1,5 millió forint értékű kábítószert foglaltak le tettenérés közben a rendőrök Ürömön. A kábítószer kereskedő két társát a TEK fogta el Kecskeméten.

 A budaörsi rendőrök állampolgári bejelentés alapján jelentek meg január 9-én a 43 éves ürömi férfi házánál, mivel információt kaptak arról, hogy L. Róbert és K. Károly kábítószert árul. Az ingatlanban házkutatást tartottak, amelynek során kábítószergyanús anyagokat foglaltak le. A férfi autójának a csomagtartójában kristályos anyagot találtak a rendőrök. A nyomozók L. Róbertet a helyszínen elfogták és előállították a Budaörsi Rendőrkapitányságra.

Társainak elfogására a budaörsi rendőrök a Terrorelhárítási Központ műveleti egységét kérték fel, akik M. Norbertet és K. Károlyt Kecskeméten fogták el.  A 36 éves ürömi férfi éppen kábítószert adott el M. Norbertnek, amelyet a nyomozók lefoglaltak. A kirendelt szakértő elsődleges véleménye szerint a lefoglalt kábítószer értéke közel 1,5 millió forint. A rendőrök nagy mennyiségű készpénzt is találtak a házkutatás során.

A három férfit a budaörsi nyomozók gyanúsítottként hallgatták ki, majd bűnügyi őrizetbe vették. A nyomozó hatóság előterjesztést tett az előzetes letartóztatásuk indítványozására.