Figyeljünk embertársainkra!

986

Ahogy azt tapasztalhatjuk, és ahogy az előrejelzések is mutatták január első felében rendkívül hidegre fordult az időjárás. Mindannyiunk közös feladata, hogy odafigyeljünk azokra a hajléktalan emberekre, akik menedéket keresnek. A szegényekért és rászorulókért viselt közös felelősségünket akkor tudjuk a legjobban kifejezni, ha a közöny és elutasítás helyett közbenjárunk annak érdekében, hogy mihamarabb megfelelő segítséget kapjanak.

Ha segítségre szoruló hajléktalan embert látnak, akkor feltétlenül hívják a Menhely Alapítvány és a Magyar Máltai Szeretetszolgálat 24 órás diszpécserközpontját, az alábbi elérhetőségen: +36 1 338 4186 / 2-es mellék.
A Szeretetszolgálat munkatársai mindent megtesznek annak érdekében, hogy a rászoruló hajléktalan emberek megfelelő ellátást és segítséget kapjanak a számukra fokozottan veszélyes téli hónapokban.

A MagNet Bank idén is segít segíteni a rászoruló hajléktalanokon. Hagyományos téli akciója ismét enyhülést hoz az utcára szorult embereknek. „Adj Meleget Programja” keretében már negyedszerre keresi gazdáját 4.500 db izolációs fóliából készült takaró a MagNet bankfiókokban, amelyet bárki szabadon elvihet és odaadhat az arra rászorulóknak. Az ingyenesen elvihető izolációs fóliák a testhő akár 80-90 százalékát is megőrzik, így segítve a harcot az akár végzetesnek bizonyuló kihűléssel szemben.

Nem sajnálat, hanem együttérzés az, amire az otthontalan embereknek szüksége van. Amint a közömbösség szertefoszlik, az emberi gesztus nemcsak a testet, hanem a lelket is segít melegíteni. Néhány bátorító szó is elég az átnyújtott takarók mellett ahhoz, hogy a másik reménységgel töltődjön fel, hogy ez a tél is véget ér egyszer.