GreenGo – egy autó, amelynek csak az előnyeit élvezed!

1508
A közösségi autómegosztó szolgáltatás, a GreenGo egyik autója halad a Lánchíd utcában – MTI Fotó: Szigetváry Zsolt

Van valami ellentmondás abban, hogy napjaink egyik legnépszerűbb kifejezése a „megosztás”, miközben a mindennapi életünk során rengeteg energiát fordítunk arra, hogy saját jólétünket növeljük, osztozkodni pedig csak a legritkább esetben vagyunk hajlandók.
Az egyre jobb körülmények között élő és még jobbra vágyó emberiség egyetlen élhető jövője az ecosharing, vagyis a megosztás gazdasága lehet. Legegyszerűbben talán így magyarázhatjuk: ésszerűbb a szükséges pillanatban hozzáférni bizonyos javakhoz, mint birtokolni azokat.
Erre tökéletes példa az autómegosztás, amely Nyugat-Európában egyre nagyobb népszerűségnek örvend, és már hazánkban is megjelent.

A kizárólag elektromos meghajtású autókkal a fővárosban indult, GPS-alapú szolgáltatás regisztráció után vehető igénybe. A felhasználók az okostelefonjukra telepített applikációval találhatnak leparkolt, szabad autót a közelükben.

MTI Fotó: Szigetváry Zsolt

A jármű lefoglalása után gyalog kell elmenniük az autóhoz, amely csak egy PIN-kóddal indítható el. Az úti cél elérése után az autót a közlekedési szabályok betartásával bárhol le lehet állítani és ott lehet hagyni a szolgáltatási területen belül. A gépkocsikat a vállalat szakemberei töltik a városszerte ingyenesen igénybe vehető elektromos töltőállomásoknál. Az autók takarítását, szervizelését a gépkocsik márkaszervizében végzik. A szolgáltatás Budapesten jelenleg 70 autót kínál a bérlőknek.

Forrás: MTI