A kutyának csak egy célja van az életben: elajándékozni a szívét

1364

A Rex Kutyaotthon Alapítvány a karácsonyi ünnepek közeledtével idén is különleges kezdeményezéssel keres gazdát védencei számára. Várják mindazokat, akik szívesen töltenék a szeretet ünnepét egy négylábú családtag befogadásával, megismerésével. A Mikulás és Karácsony közötti időszak során befogadott kutyák és cicák mellé az újdonsült gazdik hasznos ajándékokat is kapnak, sőt a hazaszállításban is segítséget nyújtanak.

Az elmúlt öt évben több mint 100 kutya és macska talált gazdára a Négylábú szeretetfutár akció keretein belül. A kezdeményezés célja, hogy gazdira váró menhelyi kutyákat és macskákat juttassanak el azokhoz az örökbefogadókhoz, akik idén karácsonytól életüket egy szeretetéhes négylábú társaságában kivánják tölteni.
„Tapasztalataink szerint a menhelyre került felnőtt kutyáknak és macskáknak télen még kevesebb esélyük van az örökbefogadásra, annak ellenére, hogy rendkívül barátságosak, és sokan közülük kiképzésben is részesültek. Akciónk ezeknek a kedves  „négylábú szőrös szeretet-kazánoknak” szeretne lehetőséget adni arra, hogy minél többen otthonra leljenek, és meghódítsák az emberi szíveket” –  mondta Dr. Király Péter, a Rex Kutyaotthon Alapítvány alapítója.

A Négylábú szeretetfutár akció keretében az alapítvány idén egy hasznos Mikuláscsomaggal kedveskedik az újdonsült gazdiknak, és igény esetén gondoskodik a cicák és kutyák hazaszállításáról a Rex Állatsziget 25 km-es körzetében. Annak érdekében, hogy az új jövevény mihamarabb a család teljes jogú tagjává válhasson, az örökbefogadókat ráadásul egy Rex Kutyaiskola bérlet is várja.
A gazdira váró állatok fényképes, és szöveges bemutatkozása megtekinthető az Örökbefogadható állatok menüpont alatt. Jelenleg több mint 150 szebbnél-szebb kutya és cica várja, hogy gazdára találjon.