Új sportolási lehetőség gyerekeknek, fiataloknak és vállalkozókedvű felnőtteknek

2302

Tóth Viktor Solymár ismert (triatlon) edzője többek között arról is ismert, hogy mindig kirukkol valami újjal. Nemrég például gyerekeknek és fiataloknak indított edzéseket.

„Egyelőre futás, kerékpár és erősítő edzésekkel, januártól úszással indultunk. Az edzéseket 9-től 16 évesig látogatják, de felnőttek is jöhetnek természetesen. Az edzések célja alapvetően nem a versenyzés, illetve az élsport, inkább az, hogy a gyerekek a mozgást és a sportot, de természetesen versenyekre is lesz lehetőség” – mondja.

További információk itt: http://terepgyerek.hu/triatlon

Mi is az a triatlon?

A triatlon sorrendben úszásból, kerékpározásból és futásból álló, fiatal sportág. A három versenyszámot egymás után, pihenés nélkül kell teljesíteni, és a versenyidőbe a két szám közötti átöltözés ideje (az úgynevezett depóidő) is beleszámít. A triatlon alapvetően egyéni sport, de rendeznek csapatversenyeket is. A triatlonban versenyző sportolókat triatlonistának vagy – nálunk kevésbé elterjedt szóval – triatlétának is nevezik. Az alábbiakban a Magyarországon érvényes szabályok alapján ismertetjük a triatlont; más országokban, illetve a nemzetközi versenyeken ettől kisebb eltérések lehetnek. Eltérhetnek az itt leírtaktól a hivatalos versenynaptárban nem szereplő rendezvények távjai és szabályai is.

Forrás: wikipédia