Jazzünnep, szülinappal

1255

A solymári Little Jazz Pubban a házigazda, alapító Márkus Tibor 60. születésnapját ünnepelte a 15 éve, 2001-től működő jazzklub lelkes közönsége.

Havi rendszerességgel a magyar jazzélet nagyon sok fontos szereplője bemutatkozott már az Equinox zenekar kíséretében, Tibor meghívására. Az eredeti quartet (Márkus Tibor – zongora, billentyűk, Csuhaj Barna Tibor – bőgő, Jeszenszky György – dob, Zana Zoltán – szaxofonok) mára már szeptetté bővült Kovács Linda – ének, Eszes Viktória – ének és Jász András – szaxofonok csatlakozásával. Sajnos, a két fúvós betegség miatt nem tudott részt venni a családias ünneplésben, de a beugró tenorszaxofonos Jelasity Péter heroikus munkával megtanulta a repertoár az este folyamán bemutatott darabjait, és remek teljesítményt nyújtott.

Ez a koncert a Márkus60 maraton második, valószínűleg legbensőségesebb állomása volt. Varga Zsolt, az Apáczai Csere János Művelődési Ház igazgatója, a jazzklub másik alapítója köszöntötte az ünnepeltet egy hatalmas tortával, és a helyszínt adó pinceklub vezetője Straub „Bames” István saját készítésű chillis barackpálinkájával a törzsközönség fejezte ki háláját a rendkívül magas színvonalú zenei élményekért.

Kép és szöveg: Barcsik Géza