Autópálya-matricát karácsonyra?

1052
MTI Fotó: Máthé Zoltán

Mától elővételben is megvásárolhatóak a 2017-es éves országos és megyei matricák. Az újonnan bevezetett kényelmi szolgáltatásnak köszönhetően az úthasználati jogosultság akár karácsonyi ajándékként is adható – adta hírül a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium.

„Az autósok ötödik éve változatlan árakon vásárolhatnak autópálya-matricákat, miközben az éves termékek a rendkívül olcsó megyei jogosultság bevezetése óta egyre népszerűbbé válnak” – nyilatkozta Tasó László közlekedéspolitikáért felelős államtitkár.

Az éves matricák elővételben megváltott is 13 hónapon át, 2017. január 1-jétől 2018. január 31-én éjfélig érvényesek. Értékesítésük ma kezdődött meg a Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató Zrt. saját értékesítési pontjain (Rajka, Hegyeshalom), 18 ügyfélszolgálati irodájában, saját elektronikus értékesítési felületén, az ematrica.nemzetiutdij.hu oldalon, és viszonteladó partnereinél (pl.: benzinkutakon, utazási irodákban), valamint a Nemzeti Mobilfizetési Zrt. saját felületein – applikáción keresztül és weben, a társaság e-matricát előértékesítő viszonteladóinál és azok felületein (SMS, applikáció, webes felületen).

Forrás: NFM