Télen-nyáron Chili!

1404

Rekord számú chili-árus és kiállító jelentkezett az idei Chili Mikulásra, és különös gonddal összeválogatott programok várják a gyerekeket is december 3-án, szombaton.

Már kora délutántól birtokukba vehetik a művelődési ház egész területét a chili-rajongók. Azaz nemcsak a rajongók, hiszen ez az alkalom – Mikulásról lévén szó – ugyanannyira szól az utánpótlásnak, a gyerekeknek is.
A szervezők különös gonddal válogatták a programokat, így 1–99 éves korig mindenki talál majd magának szórakozást.

A színházteremben – a nyári fesztiválhoz hasonlóan – a főszereplő a chili, növényként és alapanyagként egyaránt.
Feltölthetjük készleteinket a hideg hónapokra, vagy frappáns ajándékötleteket találhatunk karácsonyra az eddigi éveket is felülmúló választékból, hiszen 24 kiállító és árus jelentkezett az ország egész területéről.
Idén is benevezhetünk a chilis-süti versenyre, édes és sós kategóriában. Érdemes indulni, hiszen minden versenyző díjazásra kerül. A nyerteseket pedig – sok más ajándék mellett – professzionális chilis szakácsköténnyel jutalmazzák. Ennek különlegessége, hogy nem lehet máshol hozzájutni, csak itt és most (no meg a nyári főzőversenyen)! A nevezéseket december 2-án este 8 óráig lehet leadni, e-mailben az info@chilifesztival.hu címen, vagy a Solymari Chili Fesztivál Facebook oldalára küldött üzenetben. A részletek a programban olvashatók.
Vásárolhatunk tombolát! A szerencsések chilivel kapcsolatos díjakat nyernek!
Különböző nehézségi szintű kézműves programokkal kedveskednek az óvodás, a kisiskolás és a felsős gyerekeknek. Az arcfestés és jelvénykészítés sem marad el. A nagyobbakat csocsó és kinect várja a pinceklubban, sőt ping-pongozni is lehet!
A programban két dj gondoskodik a színvonalas zenei aláfestésről, majd átadják helyüket a Kákics zenekarnak, akik igazi hagyományos betlehemezést tartanak a szabad ég alatt, az udvaron. Magyarország különböző tájegységeinek betlehemes és pásztorénekei csendülnek fel egy történet fonalára felfűzve – köztük sok ismerős karácsonyi dallal. Ebben az ünnepi hangulatban érkezik majd a Mikulás, aki épp átutazóban beköszön a gyerekekhez, ők pedig megoszthatják vele kívánságaikat. A program méltó befejezéseként – ha még nem melegedtünk fel eléggé a chilitől, vagy vendéglátóink egyéb folyékony és szilárd, fűtőértékkel bíró kínálatától – a Hestia csoport tűzzsonglőr mutatványaiban gyönyörködhetünk.

A CHILI MIKULÁS időbeosztása:
14.00 órától árusítás és bemutató, bébi kuckó, kézműves foglakozások, arcfestés, jelvénygyár, kinect, csocsó, ping-pong, sütemények leadása (17 óráig), tombolavásárlás.
17 óra – Nagyapám betleheme – a Kákics zenekar adventi műsora
18 óra – Az est sztárvendége: a Mikulás
19 óra – Chilis-süti verseny eredményhirdetése, kóstolás
20 óra – Tombola
21 óra – A Hestia Csoport tűz- és fényzsonglőr show-ja
21.30-tól – Beatboosters – a buli