Több vonalon is pótlóbuszok közlekednek a hétvégén

1189

A november 19-20-i, és a 26-27-i hétvégén a 17-es, a 19-es és a 41-es villamossal csak rövidített útvonalon, a dél-budai végállomásától a Katinyi mártírok parkja megállóig lehet utazni, a Bécsi út/Vörösvári út végállomás pótlóbusszal közelíthető meg, mert gömbsüvegsort – azaz a villamosvágányokat és a közúti közlekedésre alkalmas útpályát egymástól elválasztó elemeket – építenek be a Tímár utca és a Föld utca megállóhelyek között. A villamospótlásban részt vesznek a 160-as buszcsalád járatai is, amelyekkel északi végállomásuktól meghosszabbított útvonalon a Kolosy térig lehet utazni.

A november 19-20-i hétvégén az 56A villamos Széll Kálmán tér M és Móricz Zsigmond körtér M közötti szakaszán is pótlóbusz jár, Hűvösvölgy és a Márton Áron tér között pedig az 56A, illetve az 59-es és az 59A járat helyett összevontan, 59B jelzéssel közlekedő villamossal utazhatnak. A pótlásra villamospálya-karbantartási munkák miatt van szükség.

November 20-án (vasárnap) az M3-as metró sem jár teljes útvonalán, Kőbánya-Kispest és a Deák Ferenc tér között pótlóbuszok helyettesítik a szerelvényeket, a metró pedig rövidített útvonalon Újpest-Központ és a Deák Ferenc tér között közlekedik, mert a vonalon pályakarbantartási munkát végeznek. Míg a most vasárnapi metrópótlásra egy ütemezett karbantartási munka elvégzése miatt van szükség, addig múlt vasárnap (november 13-án) egy előre nem tervezett, az azt megelőző napokban történt műszaki meghibásodás kijavítása miatt kellett busszal pótolni az M3-as metrót. Bár a múlt vasárnapi javítást néhány óra alatt elvégezték, az egyre gyakrabban szükséges, pótlással járó karbantartási munkák is alátámasztják, hogy az M3-as metróvonal felújításának megkezdése minden nappal egyre sürgetőbb – adta hírül a BKK.